Σάλος με τη βαθμολογία – Άλλαξαν τα αποτελέσματα του τελικού – News.gr

Σάλος με τη βαθμολογία – Άλλαξαν τα αποτελέσματα του τελικού – News.gr


Σε ποια θέση τερμάτισε η Κύπρος;

Μετά το σάλο που προέκυψε σχετικά με την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας, η EBU, προέβη σε επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το θέμα.

«Η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε μετά την αποκάλυψη των ψήφων των μελών της στον πρώτο ημιτελικό, κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με την Digame επί της ψηφοφορίας για να προκύψει ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που θα υποκαθιστούσε το προηγούμενο( υπολογισμένο βάσει των αποτελεσμάτων άλλων χωρών με παρόμοια αποτελέσματα ψηφοφορίας), το οποίο εγκρίθηκε και από την Ernst & Young.

Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, ακολουθώντας τυποποιημένες πρακτικές αναθεώρησης, ανακαλύφτηκε ότι λόγω ανθρώπινου σφάλματος χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν είχε αντίκτυπο στον υπολογισμό των βαθμών που προέκυψαν από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού για τις 41 συμμετέχουσες χώρες και ο νικητής καθώς και τα πρώτα τέσσερα τραγούδια του Διαγωνισμού παραμένουν ίδια.

Για να σεβαστούμε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα μέλη της EBU που συμμετείχαν, θέλουμε να διορθώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους κανόνες. Οι σωστοί βαθμοί της κριτικής επιτροπής έχουν πλέον προστεθεί στον πίνακα αποτελεσμάτων και τα αναθεωρημένα σύνολα για κάθε χώρα έχουν δημοσιευθεί στο eurovision.tv.

Η EBU, ο συνεργάτης της επί της ψηφοφορίας Digame και η Ernst & Young εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το γεγονός ότι το λάθος αυτό δεν εντοπίστηκε νωρίτερα και θα δεσμεύονται να επανεξετάσουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του συμβάντος.» αναφέρει το ogaegreece.com.

Η ορθή βαθμολογία

Ολλανδία (498 βαθμοί)

Ιταλία (472 βαθμοί)

Ρωσία (370 βαθμοί)

Ελβετία (364 βαθμοί)

Σουηδία (334 βαθμοί)

Νορβηγία (331 βαθμοί)

Βόρεια Μακεδονία (305 βαθμοί)

Αζερμπαϊτζάν (302 βαθμοί)

Αυστραλία (284 βαθμοί)

Ισλανδία (232 βαθμοί)

Τσεχία (157 βαθμοί)

Δανία(120 βαθμοί)

Κύπρος (109 βαθμοί)

Μάλτα (107 βαθμοί)

Σλοβενία (105 βαθμοί)

Γαλλία (105 βαθμοί)

Αλβανία (90 βαθμοί)

Σερβία (89 βαθμοί)

Άγιος Μαρίνος (77 βαθμοί)

Εσθονία (76 βαθμοί)

Ελλάδα (74 βαθμοί)

Ισπανία (54 βαθμοί)

Ισραήλ (35 βαθμοί)

Λευκορωσία (31 βαθμοί)

Γερμανία (24 βαθμοί)

Ηνωμένο Βασίλειο (11 βαθμοί)

Να υπενθυμίσουμε πως η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε από τον τελικό της Eurovision μετά την αποκάλυψη ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκάλυψαν τις ψήφους τους στον Α’ ημιτελικό της Τρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο Tut.by. Αυτό ήταν κάτι που παραβίασε τους κανόνες της Eurovision που προβλέπουν ότι τα αποτελέσματα των ημιτελικών δεν θα αποκαλυφθούν παρά μόνο μετά τον Μεγάλο Τελικό.

Σχετικά Tags

Eurovision

Source link